Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ορειβάτης

Ελλάδα

Xωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί o ορειβάτης που αγνοείτο στον Όλυμπο. O ορειβάτης εντοπίστηκε στην περιοχή Στεφάνι Λούκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του πάγου και της ιδιομορφίας της περιοχής, που είναι δύσβατη. 

Με τη βοήθεια του ελικοπτέρου οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη και στη συνέχεια μπόρεσαν να τον τοποθετήσουν σε ειδικό καλάθι και να τον ανεβάσουν στο ελικόπτερο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ορειβάτης ανασύρθηκε από βάθος 600 μέτρων.

«Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Φόρτωση άρθρων...