Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΟΝΝΕΔ: Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Οικονομικών – Τι προτείνει

Σε κατάθεση προτάσεων στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», προχώρησε σήμερα η ΟΝΝΕΔ.

Όπως αναφέρει η «γαλάζια» νεολαία ο προτάσεις είναι «αποτέλεσμα μιας σειράς συζητήσεων με τα μέλη της, προκειμένου να συμβάλει στην ήδη θετική προσέγγιση της Κυβέρνησης για διαφάνεια και δικαιοσύνη στη δράση της φορολογικής διοίκησης, έχοντας στο επίκεντρο τους νέους φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες». 
Ακόμα, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει: «Το νομοσχέδιο εμπεριέχει ένα πλέγμα διατάξεων που ρυθμίζουν μια σειρά από σημαντικά φορολογικά ζητήματα, με το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε βαθιές τομές, προκειμένου να εξασφαλίσει την ίση φορολογική μεταχείριση όλων των πολιτών, μακριά από τακτικές λαϊκισμού και εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων».

Συγκεκριμένα, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε:

Την επέκταση του χρόνου απαλλαγής από το τεκμήριο για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, για τα πέντε (5) πρώτα έτη από την έναρξη της άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, αντί για τρία (3) έτη που προβλέπει η υπό κατάθεση ρύθμιση, συν δύο έτη μερικής απαλλαγής.

Την πρόβλεψη για πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αντί της μερικής.

Την εισαγωγή ειδικής ρύθμισης για ζευγάρια ελεύθερων επαγγελματιών, με εξαίρεση ενός εκ των δύο από το τεκμήριο.

Τη ρητή εξαίρεση από την εφαρμογή του τεκμηρίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με «μπλοκάκι».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, δήλωσε: «Στην ΟΝΝΕΔ γνωρίζουμε την αξία του να συμμετέχουμε ενεργά, καταθέτοντας προτάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων. Έτσι και σήμερα, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καταθέτουμε προτάσεις που πρόκειται να ενισχύσουν τη δίκαιη φορολογική μεταχείριση των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψιν ειδικά τους νέους φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν ελάχιστη ως μηδαμινή εργασιακή εμπειρία. Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις μας θα συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για την ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που θα συντελέσει με τη σειρά της στην ενίσχυση των δαπανών για βιοτικές ανάγκες της κοινωνίας, όπως είναι η παιδεία και η υγεία, δύο τομείς βαρύνουσας σημασίας για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ:

ΟΝΝΕΔ: Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Οικονομικών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου και το τι περιμένουμε από αυτή, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης....

Φόρτωση άρθρων...