Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

ΟΝΝΕΔ: Tίμησε την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος (Photos)

Eπίσκεψη στην Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών στον Κεραμεικό πραγματοποίησε o πρόεδρος της ONNEΔ, Ορφέας Γεωργίου, όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Τάλυ Μαΐρ, με σκοπό να τιμήσει τα θύματα των θηριωδιών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το ναζιστικό καθεστώς.

«Η γενοκτονία των Εβραίων αποτελεί τη μεγαλύτερη θηριωδία στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Αποτελεί επίσης, έγκλημα εναντίον εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, οι οποίοι εξοντώθηκαν για την φυλετική τους ταυτότητα, αφήνοντας πίσω την πιο οδυνηρή κληρονομιά του εικοστού αιώνα. Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύτατο τίμημα αφού από τους περίπου 80 χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, μόνον 2 χιλιάδες επεβίωσαν», αναφέρει η ΟΝΝΕΔ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων, τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα, αλλά και των εκατομμυρίων θυμάτων σε όλη την Ευρώπη. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Νίκας, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρης Ράπτης, ο Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας Απόστολος Γούτας, ο Υπεύθυνος Έρευνας & Καινοτομίας Ραφαήλ Κανελλόπουλος, ο Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Καταπολέμησης της Ανεργίας Χάρης Τσίρας, η Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Σταματίνα Αντωνίου, καθώς και ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Α Αθηνών Στέργιος Σπάσος.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της φρίκης και της βαρβαρότητας των ναζί. Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες που συντελέστηκαν σε βάρος 6 εκατομμυρίων συναθρώπων μας. Χρέος μας να στεκόμαστε και να μαχόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, αντισημιτισμού και φανατισμού».

ΟΝΝΕΔ: Tίμησε την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
ΟΝΝΕΔ: Tίμησε την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
ΟΝΝΕΔ: Tίμησε την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Τσιόδρας: Αντιγραφή από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό στην κολυμπήθρα

Σε ανάρτηση για το «θαύμα» στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη προέβη ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ και διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Μέσω αυτής, ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...