Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πάνω από 6 εκατ. self tests έχουν διατεθεί δωρεάν σε μαθητές, καθηγητές

Υπάρχει απόθεμα για όλους τους δικαιούχους, διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση. 3 στους 4 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

Ελλάδα

Συνεχίζεται η διάθεση των δωρεάν self test κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από έξι εκατομμύρια self tests σε 1.287.000 δικαιούχους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Δηλαδή τρεις στους τέσσερις δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα self test που τους αναλογούν.

Λόγω της υψηλής ζήτησης παρατηρήθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των self test στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 17:00 – 18:00 και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει. Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από ένα εκατομμύριο τεστ, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζεται πως υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Τα τεστ δικαιούνται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μπορούν να τα προμηθεύονται μέχρι και σήμερα. Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι: το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

O προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

H δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία. η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική

Κάρτα για Covid-19 οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test  – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1).

Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid test την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Φόρτωση άρθρων...