Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο - Συρμός έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Ελλάδα

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε τον φάκελο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ελλάδα και «έφερε μπροστά» το ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλή. Οι αποκαλύψεις για σοβαρά συμβάντα που αναδεικνύουν την ασυνεννοησία και άλλες παθογένειες, είναι πια καθημερινές.

Τώρα, το OPEN αποκαλύπτει ένα σοβαρότατο γεγονός που σημειώθηκε το 2022 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη, στις 18 Δεκεμβρίου συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει.

Ωστόσο, 70 μέτρα πιο κάτω είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Καθώς ο μηχανοδηγός, όμως, είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές του ΟΣΕ στο OPEN, είναι «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Έτσι, με την αποκάλυψη του παραπάνω, εγείρονται περισσότερα, σοβαρά, ερωτήματα για την ασφάλεια και το τι ακριβώς συνεννοήσεις έκαναν τους τελευταίους μήνες.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...