Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη από μικρή ομάδα ατόμων

Σε δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ στη συγκεντρώσει συμμετείχαν πάνω από 12.000 διαδηλωτές.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 12.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με το πέρας της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, τα εν λόγω άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μεμονωμένο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...