Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πάρνηθα: Προσαγωγές για εννέα απόπειρες εμπρησμού σε Μενίδι και Αυλώνα

Ελλάδα

Συνολικά 4 προσαγωγές, όλοι τους Έλληνες, έχουν γίνει μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης (24.8.2023) για εμπρησμούς. Οι 2 έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα και λίγη ώρα μετά, σημειώθηκαν άλλες 2 στο Μενίδι.

«Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε!», δήλωσε οργισμένος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για τους εμπρησμούς που έχουν σημειωθεί σήμερα και έχουν προκαλέσει νέες εστίες φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Γι’ αυτό και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπόπτους και ήδη έχουν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές στον Αυλώνα και στο Μενίδι. Συνολικά, όπως ανέφερε και ο κ. Κικίλιας, έχουν σημειωθεί 9 εμπρησμοί στον Αυλώνα, προκαλώντας φωτιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός 45χρονου υπόπτου για εμπρησμούς στον Αυλώνα, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί αγροτικό στα μέρη εκεί.

Οι καταγγελίες εις βάρος του είναι πολλές, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του. Άλλωστε και ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για ένα αγροτικό φορτηγό που θεωρείται ως ύποπτο όχημα που κινείτο στην περιοχή όπου προκλήθηκαν οι εμπρησμοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...