Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Διακοπή στη δίκη του πατέρα Αντωνίου για τις σωματικές κακοποιήσεις παιδιών

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έφτασε το πρωί ο πατέρας Αντώνιος για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση, σκληρή εργασία ακόμη και σπάσιμο πετρών, ξυλοδαρμούς και απειλές. 

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» βρέθηκε από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχοντας στο πλευρό του την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και τους δικηγόρους του.

Ωστόσο, η δίκη του ξεκίνησε μετά τις 11 λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι και εν τέλει διεκόπη για τις 4 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας συνηγόρου υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου. Η διαδικασία πάντως όταν ξεκινήσει αναμένεται να είναι μακρά λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων και των πολλών μαρτύρων.

Εκτός από τον πατέρα Αντώνιο κατηγορούμενοι στη δίκη είναι και επτά ακόμη πρώην συνεργάτες του στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, οι οχτώ συνολικά κατηγορούμενοι της δίκης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν, βαριά σωματική βλάβη ανήλικου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου, απλή σωματική βλάβη ανήλικου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου και ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου.

Για τον πατέρα Αντώνιο το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ως υπεύθυνος λειτουργίας των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» προξένησε σωματικές κακώσεις σε ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν υπό την προστασία του ή είχαν σχέση εργασίας. Συγκεκριμένα, του αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού σε επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες παιδιών με τους πρώην συνεργάτες του και σήμερα συγκατηγορούμενούς του να δρούσαν υπό τις εντολές του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος: Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία αλλά με την ελευθερία και την αγάπη

Το μήνυμα ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία αλλά με την ελευθερία και την αγάπη» στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις ευχές του για το φετίνο Πάσχα λίγε...

Καιρός: Συννεφιασμένη η Μεγάλη Τετάρτη – Η πρόγνωση για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές...

Φόρτωση άρθρων...