Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών - «Μιλάνε» τα κινητά και ο υπολογιστής (Videos)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» μέρα με την ημέρα.

Η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή, από τη μία πλευρά ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών άτυχων παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έχει βρεθεί ξεκάθαρα απέναντί της – και νομικά – και από την άλλη, η ίδια φέρεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα βεβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση, λόγω της προφυλάκισής της και της «αδικίας» που – όπως υποστηρίζει σθεναρά – υπέστη.

Παράλληλα, μοιάζει να ζει σε ένα δικό της κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι τα έχει… χαμένα.

Αντιθέτως, ο κόσμος που η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πλάσει, περιλαμβάνει πρωτίστως την «αθωότητά της» και, εξ αυτής, την τεράστια έκπληξή της για την προφυλάκιση, την προσδοκία της ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί υπό όρους, αλλά και τη μεγάλη της απογοήτευση που ο άλλοτε αγαπημένης της σύζυγος ή, μάλλον, η εμμονή της, της γύρισε οριστικά την πλάτη.

Ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ψυχολογική κατάσταση της πελάτισσάς του, αλλά και για τα όσα τού έχει δηλώσει έως τώρα.

Όπως αποκάλυψε, το αίτημα αποφυλάκισης της κρατούμενης θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αντί για σήμερα όπως αναμενόταν και θα συνοδεύεται από τεχνικές εκθέσεις ειδικών, οι οποίοι θα αποφανθούν για τα «ερωτηματικά» που έχουν τεθεί, σε σχέση με τις καταθέσεις των γιατρών και τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στο χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ψυχολογία της 33χρονης

Αναφορικά με την ψυχολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της ανέφερε πως είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω της στέρησης της ελευθερίας της, ενώ οι θέσεις της αναφορικά με τα γεγονότα, αλλά και τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη παραμένουν ίδιες και δηλώνει «απογοητευμένη» με τις χθεσινές δηλώσεις τού εν διαστάσει συζύγου της, ενώ εξακολουθεί να μην έχει επικοινωνία μαζί του, με επιθυμία του ιδίου, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά την αίτηση διαζυγίου, πάντως, που επιθυμεί να καταθέσει η πελάτισσά του, δήλωσε πως ακόμη το επιθυμεί, ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και από το άλλο «στρατόπεδο», την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη.

Ενώ οι Αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν από πού και από ποιον προμηθεύτηκε η Πισπιρίγκου τη δηλητηριώδη ουσία κεταμίνη που, όπως αποδείχτηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ήταν η αιτία του θανάτου της 9χρονης, ο πατέρας του παιδιού, ξαφνικά, επιβεβαιώνει τις «ύποπτες» αναζητήσεις τής εν διαστάσει συζύγου του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος συνομίλησε με τον Μάνο Δασκαλάκη, επιβεβαιώνονται οι «ύποπτες» διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Μιλάνε» τα κινητά και ο υπολογιστής

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, ούτως ώστε να βρεθούν τα μηνύματα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία, όμως, εκτιμάται ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Αρχίζει ο κύκλος καταθέσεων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Απαντήσεις στα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να δώσει το πόρισμα της ειδικής ιατροδικαστικής επιτροπής. Όπως αποκαλύπτει το MEGA στη περίπτωση της Μαλένας έχει βρεθεί μια εκδορά που εντοπίστηκε στην περιοχή της μύτης που μπορεί να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Καθοριστικό στην περίπτωση της Μαλένας αποδείχθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα που απέδωσε τον θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Τρία χρόνια μετά το πόρισμα αμφισβητείται και αναζητείται η ακριβής αιτία θανάτου.

Στο μικροσκόπιο όμως βρίσκεται και η αιτία θανάτου της Ίριδας. Ο θάνατός της αποδόθηκε τότε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε. Σήμερα όμως φαίνεται ότι όλα είναι πιθανόν να ανατραπούν.

Την ίδια στιγμή μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το πρωί στα δικαστήρια της Πάτρας, ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης για τις συνθήκες θανάτου της, αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία και τη διαχείρισή τους. Τόνισε μάλιστα ότι θα ζητήσει να αποσφραγιστεί το σπίτι της, ώστε να γίνει έλεγχος.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας καθοριστικά, κυρίως για το θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Ιατροδικαστής Λέων: Βεβαιότητα οι ασφυκτικοί θάνατοι σε Μαλένα και Ίριδα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».
 
Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για να βρούμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».
Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ.

«Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις ‘κουμπώνουν’ στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...