Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πάτρα: Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής Λέων για τα πορίσματα για Ίριδα και Μαλένα

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν τα πορίσματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν η Ίριδα και η Μαλένα, τα δύο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.


Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα για την Ίριδα και τη Μαλένα να εξάγουν τελείως διαφορετικά συμπεράσματα από τα αρχικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Λέων είπε πως «προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου», τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα μαύρα πρόβατα στην ιατροδικαστική κοινότητα», αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

«Έχουμε φύγει αρκετά από τους χρόνους και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει επανεξέταση των στοιχείων», είπε ο Γρηγόρης Λέων, αναφέροντας πως ουσιαστικά οι ιατροδικαστές που κάνουν τον έλεγχο θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις έπειτα από την έρευνα στα ευρήματα.

Ακόμα, ο ιατροδικαστής σημείωσε πως περιμένουμε δύο διαφορετικά πορίσματα, προσθέτοντας πως «το ένα αφορά την Τζωρτζίνα και είναι θέμα λίγων ημέρων να το έχουμε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις και ο συνάδελφος, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, ετοιμάζει την έκθεση του».

Επίσης, ο Γρηγόρης Λέων συμπλήρωσε πως για τα άλλα δύο παιδιά θα καθυστερήσει ο επανέλεγχος, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και κυρίως διότι η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Φόρτωση άρθρων...