Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πειραιάς: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή μετά την έκρηξη – Δημιουργήθηκε κρατήρας

Ελλάδα

Τεράστιες είναι ζημιές στο κτίριο αλλά και σε παρακείμενα καταστήματα στον Πειραιά από την ισχυρότατη έκρηξη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, στη 01:15 περίπου τα ξημερώματα.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Λόγω του συμβάντος η Φίλωνος αποκλείστηκε από την αστυνομία.

ekriksi

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι έχει δημιουργηθεί κρατήρας από την έκρηξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Η κ. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο και περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ αλλά είχαν μέχρι και λιώσει.

Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτίριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Φόρτωση άρθρων...