Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

Persona non grata στην Τουρκία ο τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης

Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός Ελλήνων που προέρχονται από τον ποντιακό χώρο, στους οποίους απαγορεύτηκε η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Pontos.gr, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν την είσοδο στη χώρα, στον γνωστό Πόντιο τραγουδιστή, Αχιλλέα Βασιλειάδη.

Ο τραγουδιστής ταξίδεψε αεροπορικώς με τον φίλο του, συνεργάτη και μεγάλο λυράρη, Κώστα Σιαμίδη, καθώς και άλλα φιλικά άτομα, στην Τουρκία με προορισμό την Τραπεζούντα.

Προσπάθειες από το ελληνικό προξενείο να επιστρέψει σήμερα

Στο αεροδρόμιο της Πόλης, κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Ανατολικό Πόντο, καθώς υπάρχει στο όνομά του απόφαση απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία. Πρόκειται για την περίφημη «λίστα ανεπιθύμητων» που έχουν συντάξει οι τουρκικές υπηρεσίες, στην οποία περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει η πληροφόρηση που έχουμε, εκατοντάδες ονόματα Ελλήνων ποντιακής καταγωγής που έχουν δημιουργήσει γέφυρες με τις ρίζες τους.

Έτσι ο καλλιτέχνης παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες από πλευράς ελληνικού προξενείου για την απέλασή του από τη χώρα και την επιστροφή του στην Ελλάδα.


Διαβάστε ακόμη

Κοζάνη: Άγριο ξύλο στο κέντρο της πόλης

Άγριος καβγάς σημειώθηκε στις 7 το πρωί στο κέντρο της Κοζάνης. Η συμπλοκή μεταξύ νεαρών έγινε στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της πόλης και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. ...

Φοιτητές και εξωσχολικοί κρατούσαν όμηρο επί 4 ώρες τον κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, καθώς ομάδα ατόμων εντός και εκτός του Ιδρύματος κρατούσε όμηρο στο γραφείο του τον κοσμήτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μ...