Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πόνος και οργή: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη

Ελλάδα

Τραγική ήταν τελικά η κατάληξη στην υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη στον Ρέντη.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός αστυνομικός έφυγε σήμερα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, είχε μία αδερφή, που έτρεξε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που έμαθε για τον σοβαρό τραυματισμό του, τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Παράλληλα είχε μία σύντροφο, ενώ δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Η οικογένεια του είχε μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη όπου ήταν το πατρικό του και μεγάλωσε

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί πριν πέντε μέρες, οι γιατροί περίμεναν να καθαρίσει ο οργανισμός του από τα κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου αμέσως μετά τα Χριστούγεννα να προχωρήσουν σε τεστ νευρολογικής λειτουργίας.

Ωστόσο, ο άτυχος αστυνομικός δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του αστυνομικού

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ».

 

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων. Ο 18χρονος φέρεται να έχει ζητήσει για δεύτερη φορά την ένταξή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα. Ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου έχει απορριφθεί από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο 18χρονος ήταν αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού», φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος στην απολογία του στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...