Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γεώργιος Ανεμογιάννης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιο Ανεμογιάννης. Σήμερα στις 11 π.μ. τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1943 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1974. Προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Ιούλιο του 2002 και διετέλεσε πρόεδρος του Α΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Λίγο πριν την αποχώρησή του από το δικαστικό λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας, το 2009, παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Ένα μήνα μετά ορίσθηκε νομικός σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης, διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Μισθοδικείου (Ειδικό Δικαστήριο άρθρου 88 του Συντάγματος). Ακόμα, τη διετία 1985-1987 διετέλεσε διευθυντής του νομικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) από το 1982 έως το 1989 και από το 1995 έως το 1987.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Καιρός: Με 30άρια επιστρέφουν οι εκδρομείς – Από Πέμπτη σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Για λίγο θα μείνει καλός ο καιρός, καθώς σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα είναι αίθριος κάτι που βοηθάει και στην επιστροφή των εκδρομέων, ωστόσο από την Πέμπτη το σκηνικό...

Φόρτωση άρθρων...