Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Aθώος για τον βιασμό

Απορρίφθηκαν τα δύο ελαφρυντικά. Κάθειρξη έξι ετών για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού προτείνει η εισαγγελέας.

Ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε νωρίς το απόγευμα ο Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού το 2008.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος.

Την απόφαση για τις ποινές θα τη λάβει το δικαστήριο. Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση της έδρας για τις ποινές.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, τον γιο του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες.

Στο δικαστήριο βρίσκονταν και οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστόπουλου, Λένα Δροσακη, Ζέτα Δούκα και Ανδρομάχη Δαυλού.

Απόρριψη των ελαφρυντικών προτείνει η εισαγγελέας

H εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια, πρότεινε να απορριφθούν και τα δυο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους τηλεοπτικού σταθμού για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014», ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η Στέλλα Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Απορρίφθηκαν τα δύο ελαφρυντικά

Στη συνέχεια, ομόφωνα απορρίφθηκαν και τα δύο ελαφρυντικά από το δικαστήριο για τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος κρίθηκε- με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου-ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...