Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Πιλότος πέθανε στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης

Ένας πιλότος πέθανε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μαϊάμι στην Χιλή. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την New York Post.

Ο 56χρονος Iván Andaur βρισκόταν στο πηδάλιο της πτήσης της LATAM με προορισμό το Σαντιάγο γύρω στις 23:00 όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή. 

Οι δύο συγκυβερνήτες του αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Tocumen στην πόλη του Παναμά – καθώς μια νοσοκόμα και δύο γιατροί έσπευσαν να τον σώσουν.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τον απαραίτητο ή επαρκή εξοπλισμό για να τον επαναφέρουμε. Η LATAM πρέπει να βελτιώσει το θέμα του πρωτοκόλλου σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών υγείας και ιατρικής ανάγκης όπως αυτή, όπου μπορούν να σωθούν ζωές, αλλά χρειάζονται πόροι», », είπε η νοσοκόμα. 

Ένας επιβάτης είπε ότι ένας συγκυβερνήτης ρώτησε αν υπήρχαν γιατροί στο αεροπλάνο περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση.

«Μας είπαν ότι θα προσγειωνόμασταν γιατί ο πιλότος ένιωσε αδιαθεσία και όταν φτάσαμε μας ζήτησαν να εκκενώσουμε το αεροπλάνο γιατί η κατάσταση είχε επιδεινωθεί», περιέγραψε ο επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στην πόλη του Παναμά και η πτήση συνεχίστηκε την Τρίτη. «Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της πτήσης για να διαφυλαχθεί η ζωή του πιλότου. Δυστυχώς, μετά την προσγείωση και την περαιτέρω ιατρική βοήθεια, ο πιλότος πέθανε. Ο Όμιλος LATAM είναι βαθιά λυπημένος για αυτό το γεγονός και δράττεται της ευκαιρίας για να εκφράσει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην The Post. 

Πιλότος πέθανε στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 1 Μαΐου

Γεγονότα 880: Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη η Νέα Εκκλησία, θέτοντας το πρότυπο για όλες τις μεταγενέστερες ορθόδοξες εκκλησίες βυζαντινού ρυθμού. 1328: Επικυρώνεται η ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια συγγραφική κληρονομιά με 34 βιβλία, ανάμεσα στα οποία ξεχω...

Φόρτωση άρθρων...