Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μαλαισία: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο - 10 νεκροί

Ένα μικρό αεροσκάφος με οκτώ επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας Σελανγκόρ στη Μαλαισία. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει δέκα νεκρούς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας ανέφερε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ελμίνα, προσθέτοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά έξι επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος.

Η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι δέκα άνθρωποι (οι οκτώ επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ένας δικυκλιστής και ένας οδηγός αυτοκινήτου) έχουν χάσει τη ζωή τους από τη συντριβή.

«Το αεροσκάφος που διαχειρίζεται η Jetvalet αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Langkawi στις 2.08 μ.μ. για το αεροδρόμιο Sultan Abdul Aziz» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αερπορίας της Μαλαισίας (CAAM). «Στις 2.51 μ.μ., ο Πύργος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Subang παρατήρησε καπνό που προερχόταν από το σημείο της συντριβής, αλλά δεν έγινε καμία έκτακτη κλήση από το αεροσκάφος».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι το Κέντρο Συντονισμού Αεροναυτικής Διάσωσης της Κουάλα Λουμπούρ (KL ARCC) έχει ενεργοποιηθεί για να συντονίσει την αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος είναι ένα Beechcraft Model 390.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, μια μοτοσικλέτα χτυπήθηκε από το αεροπλάνο και πυροσβέστες έσπευσαν για επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, δήλωσε ότι μια ομάδα της αστυνομίας έχει επίσης σταλεί στο σημείο.

Το αεροσκάφος φέρεται να έπεσε στο έδαφος και να εξερράγη κατά την πρόσκρουση, σύμφωνα με το Free Malaysia Today.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Φόρτωση άρθρων...