Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πλεύρης: «Η Ε.Ε. έτοιμη να συζητήσει για τα νέα δεδομένα στην υγεία»

Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως. 

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ακόμα, από τον Σεπτέμβριο τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Φέτος, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, είπε σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Η υπουργός πρόσθεσε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Για την κατάσταση στο ΑΠΘ

Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 ετών για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε. 

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...