Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πλεύρης: Θα επιταχθούν νοσοκομεία και γιατροί εφόσον χρειαστεί

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της διασποράς του κορωνοϊού μίλησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η βασική μας διαφορά με πέρσι είναι πως η οικονομία λειτουργεί κανονικά επειδή ακριβώς έχουμε το εμβόλιο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης έκρουσε τον κώδωνα του κινδυνεύουν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «το 86-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι. 

«Έχουμε 1.300 κλίνες ΜΕΘ, παίρνουμε και άλλες από τους ιδιώτες, έχουμε πάρει 200 κλίνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα έχουμε πάρει 30 κλίνες covid και 30 για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και αντίστοιχο αριθμό στον Βόλο. Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε, όμως και νοσοκομεία και γιατρούς», ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με τη λήψη περιοριστικών μέτρων, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους για την επιδημιολογική κατάσταση.

Μέτρα μόνο στους μεικτούς χώρους


«Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι σε συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης σε σχέση με την πιθανότητα να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια τοπικά lockdown, ούτε περιορισμοί σε χώρους με αμιγώς εμβολιασμένους. 

Αν υπάρξουν μέτρα θα ισχύουν για τους μεικτούς χώρους (εκεί δηλαδή που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), όπως στα θέατρα», τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία από ειδικούς και κυβέρνηση πως στους κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες.

Αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

. Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα, είπε πως η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές ισορροπίες και πως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε επίσης πως θα υπάρχει μία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον χειμώνα, ενώ ήδη υπάρχει αύξηση των εισαγωγών έναντι των εξιτηρίων σε συγκεκριμένες περιοχές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...