Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ποια γειτονιά της Αθήνας συγκαταλέγεται στις «πιο cool του κόσμου»

Μία γειτονιά της Αθήνας συγκαταλέγεται στις «πιο cool γειτονιές του κόσμου». Η συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας είναι στην 39η θέση από τις 50 «πιο cool γειτονιές του κόσμου». Ο λόγος για το Πραγκράτι.

Η αρθρογράφος του Time Out εξηγεί πως «η άνοδός του σε super-hip ήταν γρήγορη. Παρά τη γειτνίασή του με το κέντρο της Αθήνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο - έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - η γειτονιά βρισκόταν στο ραντάρ των τουριστών».

«Αλλά εκεί που κάποτε θεωρούνταν άχαρο, σήμερα αποτελεί μαγνήτη για τους δημιουργικούς τύπους που συρρέουν στα μοντέρνα μπαρ του, που παίζουν από ροκ και μπλουζ μέχρι χιπ χοπ, και στα artisanal εστιατόρια που το έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια», προσθέτει η αρθρογράφος. 

Το Time Out εντοπίζει στους δρόμους του Παγκρατίου έναν περίεργο συνδυασμό νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. 

«Σε όποια γωνία κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες».

«Σε όποια γωνιά κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες: κεντρικά σημεία συνάντησης για τους ντόπιους και ευπρόσδεκτες ανάσες από τους γεμάτους κίνηση δρόμους».

Η τέλεια μέρα στο Παγκράτι, σύμφωνα με το περιοδικό, ξεκινά με ένα καλό πρωινό, συνεχίζει με μία επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και καταλήγει με φαγητό και ποτό.

Στη θέση νούμερο 1 του Time Out βρίσκεται η Colonia Americana στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Φόρτωση άρθρων...