Η ελληνική κουζίνα ξετρελαίνει τους επισκέπτες στην Ελλάδα. Το bbcgoodfood κάνει τις δικές του προτάσεις σε όσους επισκεφτούν την Ελλάδα.

Μουσακάς: Αν και πρόκειται για ένα φαγητό που υπάρχει σε παραλλαγές σε όλη τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ο ελληνικός μουσακάς είναι από τις πρώτες παραγγελίες ενός τουρίστα σε ελληνική ταβέρνα. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κιμά, πατάτα, μελιτζάνα και μπεσαμέλ, αλλά μπορείτε να τον βρείτε και με μανιτάρια ή ντομάτα.

Ελιές και ελαιόλαδο: Δεν υπάρχει ελληνικό γεύμα χωρίς ελαιόλαδο και δεν υπάρχει καλοκαιρινό γεύμα χωρίς χωριάτικη με ελιές. Το ελαιόλαδο θεωρείται το ελιξίριο της Ελλάδας και οι τουρίστες του εξωτερικού το αγαπούν και το αναζητούν.

Ντολμάδες: Κάθε περιοχή της Ελλάδας, για να μην πούμε κάθε νοικοκυριό, έχει τη δική του εκδοχή στους ντολμάδες, με κιμά, ή χορτοφαγικούς με ρύζι (γιαλαντζί), πάντα μυρωδάτους με διάφορους συνδυασμούς βοτάνων όπως θυμάρι, ρίγανη, άνηθο, μάραθο κ.ο.κ. 

Σουβλάκι: Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα αγαπημένα των τουριστών, είτε ως καλαμάκι, είτε τυλιχτό με πίτα, με πατάτες τηγανητές, τζατζίκι, κρεμμύδι.

Ταραμοσαλάτα: Την κατατάσσουν ανάμεσα στα αγαπημένα ελληνικά ντιπ μαζί με το τζατζίκι και τη φάβα, αλλά την ξεχωρίζουν ως must, που απογειώνεται με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Φρέσκο ψάρι: Το ταβερνάκι πλάι στη θάλασσα με μενού γεμάτο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι ίσως η απόλυτη καλοκαιρινή εικόνα Ελλάδας. Ψάρια και φρέσκο καλαμάρι Μεσογείου ή Αιγαίου με λαδολέμονο, τηγανητά μπαρμπούνια ή μαρίδες, γαύρος ψητός κ.ο.κ.

Χταποδάκι: Είτε ψητό, είτε μαριναρισμένο, αποτελεί τον τέλειο καλοκαιρινό μεζέ με ούζο.

Κολοκυθοκεφτέδες: Το απόλυτο ορεκτικό, σούπερ αρωματικό με κολοκυθάκια εποχής, οι τηγανητοί κολοκυθοκεφτέδες ξετρελαίνουν τους τουρίστες. Κι αν συνοδεύονται με δροσερό τζατζίκι ή γιαούρτι, ανεβαίνουν ένα ακόμη level.

Φέτα: Κι όμως, η φέτα είναι το πιο δημοφιλές είδος τυριού άλμης στον κόσμο. Και την απολαμβάνουν όχι μόνο στη χωριάτικη, αλλά και σε πίτες όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, στον ντάκο κ.ο.κ.

Σιροπιαστά γλυκά: Η αλήθεια είναι ότι αν επισκεφτεί κάποιος τουρίστας την Ελλάδα και την Τουρκία, δεν θα φάει προφιτερόλ και red velvet, αλλά γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά και άλλα σιροπιαστά γλυκά με κριτσανιστό φύλλο.