Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ποινική δίωξη στον 40χρονο τζιχαντιστή – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στο εξωτερικό, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου τζιχαντιστή. Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Του διορίστηκε όπως προβλέπεται και συνήγορος υπεράσπισης. Ο 40χρονος, Ιρακινής καταγωγής συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Η σύλληψή του έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο 40χρονος είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων.

Τότε, μετά την απολογία του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Θανάσης Τάρτης αποκαλύπτει πότε αναμένει να συλληφθεί ο δολοφόνος της 63χρονης

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι πολίτες όχι μόνο της Χαλκίδας αλλά και όλης της Ελλάδας, την εξέλιξη και την ανατροπή δεδομένων στο θρίλερ που έχει ξεσπάσει μετά την ανακάλυψ...

«Πνίγεται» από την σκόνη η Κρήτη - Μέτρα προστασίας για τους ενήλικες καρδιοπαθείς και τα παιδιά

Στα μέτρα που πρέπει και λάβουν οι πολίτες, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτη...

Μενίδι: Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος -Η κόρη της 40χρονης έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ

Ο 50χρονος, ο οποίος δήλωσε αμετανόητος για το έγκλημα, κακοποιούσε συστηματικά την άτυχη γυναίκα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε οικοδομή στη Φυλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Φόρτωση άρθρων...