Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ποιος είναι ο 25χρονος που παραδόθηκε για τη δολοφονία του 19χρονου

Στην Αστυνομία παραδόθηκε χθες ο 25χρονος Έλληνας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται για τον 25χρονο Αλέξανδρο Βελαλόπουλο, ο οποίος προέρχεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από αρκετά χρόνια, για να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα.

Η μητέρα του, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναπληρώτρια συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος σε πολύ νεαρή ηλικία έμπλεξε με τους οργανωμένους οπαδούς και τον κόσμο των τοξικών ουσιών και αναγκάστηκε να φύγει για τη Θεσσαλονίκη, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.  Ο πατέρας του εκείνη την περίοδο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με συγγενείς, από τη στεναχώρια του.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο νησί στο πλαίσιο των ερευνών για τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς σε κατάσταση σοκ περίμεναν στο σπίτι τους να τους καλέσει στο τηλέφωνο ο 25χρονος. Όταν ο νεαρός τηλεφώνησε, του είπαν να παραδοθεί, πράγμα που στη συνέχεια έκανε.

Ο 25χρονος παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης πηγαίνοντας με τη δικηγόρο του στην ανακρίτρια.

Στην κατάθεσή του, αστυνομικός για την αιματηρή επίθεση στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο 19χρονος Άλκης δολοφονήθηκε από τη συμμορία των χούλιγκαν, αναφερόμενος στον 25χρονο τόνισε ότι, όπως προέκυψε, τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ρόλο είχε ο 25χρονος στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 25χρονο αναφέρει: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός».

Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή ο «Αθηναίος»

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος που παραδόθηκε χθες για την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο 25χρονος, μέσω της δικηγόρου του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε ανάμειξη στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Παράλληλα, η δικηγόρος του ανέφερε πως το γεγονός ότι παραδόθηκε είναι μια «ηθική απάντηση» και θα πρέπει να εκτιμηθεί, έκανε δε λόγο για «θαρραλέα απόφαση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον 19χρονο Άλκη. Ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Η Αστυνομία κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου

Τραύματα στον αυχένα από κουζινομάχαιρο έφερε τελικά η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ...

Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς

Αμετανόητος δηλώνει ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε το πρωί μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης εντοπί...

Φόρτωση άρθρων...