Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πόρισμα ΕΛ.ΑΣ. για Κροάτες χούλιγκαν: Διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις - Tιμωρούνται με επίπληξη και πρόστιμο έξι αστυνομικοί

Για έξι αξιωματικούς, τρεις υψηλόβαθμους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ), προκύπτουν λάθη και παραλείψεις στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο.

Παραλείψεις και λάθη φάνηκαν στο πόρισμα της Αστυνομίας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη τον Αύγουστο ως αποτέλεσμα της συμπλοκής των Κροατών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και όχι μόνο με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο επιτελάρχης διαπίστωσε παραλείψεις και λάθη για έξι αστυνομικούς και πρότεινε για ποινή επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο, αλλά και καταγραφή στο φάκελό τους. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Γιώργου Γεραφέντη, πριν από μια εβδομάδα παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιστράτηγος που έκανε την έρευνα εντόπισε για έξι αξιωματικούς, λάθη και παραλείψεις, στο χειρισμό που έκαναν ή δεν έκαναν στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Η χαμηλότερη ποινή για τους έξι αξιωματικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα ο επιτελάρχης προτείνει για τα λάθη των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., να τιμωρηθούν με πειθαρχικές ποινές που ξεκινούν από την απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι χρηματικά πρόστιμα.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες ποινές που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ο Γιώργος Γεραφέντης και η ΕΡΤ αναφέρουν πως η πρόταση αφορά σε τρεις ανώτατους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ), δύο αξιωματικούς του αρχηγείου και έναν αξιωματικό από την επαρχία.

Όμως, σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας, αποτελεί στίγμα για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς, καθώς η ποινή θα συμπεριλαμβάνεται στο φάκελό τους και δεν είναι θετική για τις κρίσεις της Αστυνομίας τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τις ποινές θα παρθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς που είχαν καρατομηθεί μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, δεν προκύπτουν ευθύνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φόρτωση άρθρων...