Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πότε αναμένεται να επανέρθει η αφρικανική σκόνη και σε ποιες περιοχές το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο

Ελλάδα

Η καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή.  Ωστόσο, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει δυναμική επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας ''χτυπά'' και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως ανέφερε, ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς να επηρεάζει τη χώρα, όμως από την Κυριακή ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη χώρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το κύμα αφρικανικής σκόνης που σκέπασε τη χώρα προ ημερών δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργήθηκαν μέχρι και ουρές στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Φόρτωση άρθρων...