Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες αύριο (χάρτης)

Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo. O καιρός από το απόγευμα θα παρουσιάσει μεταβολή στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο.

Αύριο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Ειδικά για την Αττική και την Αθήνα, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των συνολικών βροχοπτώσεων έως το βράδυ της Πέμπτης. Με εντονότερες αποχρώσεις αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες αύριο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...