Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Καιρός: Πού θα αγγίξει σήμερα τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Ελλάδα

Ανεβαίνει η θερμοκρασία έπειτα από τα σκαμπανεβάσματα του καιρού την περασμένη εβδομάδα. Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν η Αργολίδα (Κρανίδι – 38.8 °C), η Λακωνία (Σπάρτη – 38.2 °C), το Κιλκίς (Μουριές Κιλκίς – 38.1 °C) και η Αιτωλοακαρνανία (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας – 37.9 °C).

Στο χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.

Όπως προκύπτει από τις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30oC σε 377 από τους 472 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό ~80%) και τους 35 oC σε 100 σταθμούς (ποσοστό ~21%).

Οι θερμότερες περιοχές της χώρας την Πέμπτη

Καιρός: Πού θα αγγίξει σήμερα τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός για σήμερα

Ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις αναμένονται για σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στην Ήπειρο από 21 έως 37, στη Δυτική Στερεά από 22 έως 39, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 35, στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, στις Κυκλάδες από 20 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά του νομού 3 έως 5 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα το Σάββατο με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα την Κυριακή, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Βελτίωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσ...

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Φόρτωση άρθρων...