Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πού θα σημειωθούν σήμερα βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα
Tags: καιρός

Άστατος θα παραμένει ο καιρός και σήμερα, Πέμπτη 14/03, καθώς βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν γύρω στο μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου, ο καιρός θα είναι μουντός και την Πέμπτη 14/03, όπου η μέρα θα ξεκινήσει με βροχερό καιρό στα νησιά του Αιγαίου με ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχές όλη την ημέρα και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι, με βελτίωση μέχρι το βράδυ.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Περισσότερες αναμένεται να είναι οι βροχές, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα, στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιο διάσπαρτες στη δυτική Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν το βράδυ στα βορειοανατολικά, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμαίνεται στους 17 στα δυτικά και βόρεια και έως 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Σε ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη, με περισσότερη ψύχρα νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, και το βράδυ θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις το μεσημέρι, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς, βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή 15/03, στη Θράκη αναμένονται βροχές, και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν λόγω αστάθειας τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17-19 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 2-4, στα νότια και 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 16/03, γρήγορα νεφώσεις θα καλύψουν τη χώρα, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και θα πλησιάσει τους 17-20 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ, πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Η αστάθεια με τις μεσημεριανές βροχές θα κυριαρχήσει όλο το τριήμερο, με περισσότερες βροχές το μεσημέρι της Κυριακής και λιγότερες τη Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Φόρτωση άρθρων...