Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Που βρίσκονται οι 12 νέες κάμερες για τις λεωφορειολωρίδες - Πρόστιμο 200 ευρώ στους παραβάτες

Ελλάδα

Ο κορεσμός των δρόμων από οχήματα έχει οδηγήσει το κυκλοφοριακό να είναι πραγματικά μια από τις δυσκολότερες εξισώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει όποιος επιχειρεί να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα. Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν ένα φαινομενικά ατελείωτο μποτιλιάρισμα τους δρόμους τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αυτό τους φέρνει μπροστά στην “ανάγκη” να παρανομούν.

Η παρανομία έγκειται στο ότι χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες για να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα και να φτάσουν στον προορισμό τους- κάτι που όμως προκαλεί μια σειρά από άλλα προβλήματα, με σημαντικότερο αυτό της διατάραξης των ωραρίων εξυπηρέτησης των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με άλλα λόγια, καθυστερούν τα αστικά λεωφορεία και το τραμ, “αποσυντονίζοντας” τη συχνότητα των δρομολογίων.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, η πολιτεία κινείται προς την κατεύθυνση της επιβολής του νόμου με τεχνικά μέσα, αυξάνοντας κατά 12 τις κάμερες που λειτουργούν στην Αθήνα, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος και η αποτροπή της χρήσης των λεωφορειολωρίδων από τους οδηγούς των Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, οι κάμερες αυτές λειτουργούν καθημερινά, τις ώρες που οι συγκοινωνίες εξυπηρετούν το κοινό αλλά και το Σάββατο από τις 06:00 έως τις 16:00.

Οι νέες κάμερες, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (5), Κηφισίας (1), Μεσογείων (3) και Αλεξάνδρας (3) και φωτογραφίζουν κυριολεκτικά τους παραβάτες.

Στη συνέχεια, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, η κλήση για την πληρωμή του προστίμου των 200 ευρώ, αποστέλλεται στη διεύθυνση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Στη φωτογραφία, εμφανίζεται η ταχύτητα κίνησης, το σημείο που καταγράφτηκε η παράβαση, η ημερομηνία και η ώρα.

Θυμίζουμε πως για την περίπτωση που κάποιο όχημα είναι παρκαρισμένο σε λεωφορειολωρίδα (Αποκλειστική Λωρίδα Λεωφορείων), από τον ΚΟΚ εκτός του προστίμου των 200 ευρώ, προβλέπεται η αφαίρεση των πινακίδων αλλά και η απομάκρυνσή του από το σημείο με γερανό- κάτι που σημαίνει πως τα έξοδα για την ανάκτησή του αυξάνονται κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας για το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου»

«Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδνιώτης, για το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε ...

Φόρτωση άρθρων...