Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε δολοφονίες της Greek Mafia

Ελλάδα

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους οι δυο συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να εκτελούσαν ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia. Πρόκειται για τον 39χρονο και τον 21χρονο, ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι φέρονται να ήταν λακωνικοί στις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για εννέα κακουργηματικές πράξεις και επτά πλημμεληματικές. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θέλησαν να μιλήσουν με λεπτομέρειες για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, με τον 39χρονο, μάλιστα, να φέρεται να έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείται μόνο για τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία δεν έχει εμπλοκή στις δολοφονίες, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την οργάνωση και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Αναφερόμενος δε σε πράγματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του και συνδέονται με επίθεση της οργάνωσης ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως ανήκουν στον πατριό του, με τον οποίο δεν ζουν πια μαζί.

Μετά την απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο νεαρός κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Φόρτωση άρθρων...