Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πρωτιά των ελληνικών αρμάτων επί των αμερικανικών στο Πετροχώρι Ξάνθης (Εικόνες)

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ΟΥΜΑ του Δ’ΣΣ με άρματα μάχης διαθέτοντα πυροβόλο των 120 mm, δηλαδή Leopard-2A6HEL και Leopard-2A4, ενώ από αντίστοιχης αμερικανικής ένας ΟΥΜΑ με M1A2 Abrams της C Ίλης, της 1ης Επιλαρχίας του 16 Συντάγματος Πεζικού (1/16 IR).

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, και ελληνική πρωτιά, ο εβδομαδιαίας διάρκειας διαγωνισμός μεταξύ Ουλαμών Μέσων Αρμάτων μάχης (ΟΥΜΑ) μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) και των Αμερικανικών Δυνάμεων Διοικήσεως Ευρώπης – Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την παρούσα διαγωνιστική του μορφή στο πεδίο βολής αρμάτων μάχης στο Πετροχώρι Ξάνθης το διάστημα 1-5 Νοεμβρίου 2021.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ΟΥΜΑ του Δ’ΣΣ με άρματα μάχης διαθέτοντα πυροβόλο των 120 mm, δηλαδή Leopard-2A6HEL και Leopard-2A4, ενώ από αντίστοιχης αμερικανικής ένας ΟΥΜΑ με M1A2 Abrams της C Ίλης, της 1ης Επιλαρχίας του 16 Συντάγματος Πεζικού (1/16 IR).

Την τελική φάση του διαγωνισμού, που είχε την επωνυμία “Tank Challenge”, παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Aντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Nathan Mann, καθώς επίσης και 14 παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Κύπρο, κάτι που πρακτικώς σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο επόμενος διαγωνισμός του 2022 θα αναβαθμιστεί και από διμερής να γίνει πολυμερής διαγωνισμός με την προσθήκη κάποιου (ή και όλων) από τις χώρες που φέτος απέστειλαν παρατηρητές.

Οι διαγωνιζόμενοι ΟΥΜΑ αξιολογήθηκαν «σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων», όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ και προστίθεται: «Η τελική κατάταξη των ουλαμών, αποτέλεσε συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του».

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι – όπως αναγράφονται στο www.xanthipost.gr – την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΟΥΜΑ της 24ης ΕΜΑ (=Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων) της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ (=Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας) με Leopard-2A6HEL, τη δεύτερη θέση ο ΟΥΜΑ της C/1-16 ΙR με M1A2 Abrams, την τρίτη θέση ΟΥΜΑ της 22ης ΕΜΑ της XXV ΤΘΤ με Leopard-2A6HEL, την τέταρτη θέση η 311 ΕΜΑ της 3ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού με Leopard-2A4 και την Πέμπτη θέση ο ΟΥΜΑ της 212 ΕΜΑ της XXI ΤΘΤ επίσης με Leopard-2A4.

news
news
news
news
news
news
news
news
news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...