Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πρωτομαγιά: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ξεκίνησε η έξοδος των ταξιδιωτών για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ο καιρός μέχρι τώρα είναι σύμμαχος για τους ταξιδιώτες. Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ, καθώς πολλοί αναμένεται να φύγουν από την Αθήνα για το τριήμερο.

Ειδικά, στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς και τον Αργοσαρωνικό αγγίζουν τα 46, ενώ για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έχουν προγραμματιστεί συνολικά 130.

Κίνηση υπάρχει στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου έχουν προστεθεί 15 επιπλέον δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με 100% πληρότητα στην πλειονότητά τους, 28 λεωφορεία για Κόρινθο και 35-40 για Αχαΐα.

Ο καιρός για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ο καιρός αναμένεται καλός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με νεφώσεις και βροχές να προβλέπονται στα ηπειρωτικά.

O καιρός αύριο, Σάββατο

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...