Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 14χρονης από συμμορία κοριτσιών

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το βίντεο στο οποίο φαίνεται μαθήτρια να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ανήλικα κορίτσια στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, έπειτα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της συμμετοχής σε αυτή (σ.σ. εκτός από τις φυσικές δράστιδες εμφανίζονται άλλα άτομα να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό), όπως επίσης της καταχώρησης και αποθήκευσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το περιστατικό φαίνεται να καταγράφεται με κινητό τηλέφωνο.

Η μητέρα της 14χρονης παθούσας καταγγέλλει ότι η κόρη της έχει πέσει κατ’ επανάληψη θύμα ξυλοδαρμού από τα ίδια ανήλικα κορίτσια.

Στο βίντεο του Star φαίνεται, ανήλικη να ρίχνει γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι της 14χρονης αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού της. Η συνέχεια γίνεται ακόμη χειρότερη, καθώς μετά τα χτυπήματα, σέρνει από τα μαλλιά το θύμα στο έδαφος, κανείς δεν αντιδρά και το κορίτσι βάζει τα κλάματα.

«Δεν θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι»

Η μητέρα ενός από τα θύματα της συμμορίας ανήλικων κοριτσιών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μιλά για πρώτη φορά. Ήταν δακρυσμένη και ζήτησε να καλυφθεί το πρόσωπό της και να αλλοιωθεί η φωνή της γιατί φοβάται τα αντίποινα στην κόρη της.

«Είναι συμμορίες κοριτσιών. Υποκινούν το ένα το άλλο και διαπράττουν βίαια πράγματα εναντίον άλλων παιδιών, τα βρίσκουν αδύναμα. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβισμένη», λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του θύματος bullying και προσθέτει «η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι, είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Φοβάται να πάει σχολείο και μάλιστα σε συνομιλία της, έλεγε ότι «αυτές δε θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Συνελήφθη 35χρονος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη – Εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Ο αλλοδ...

Φόρτωση άρθρων...