Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Οι χειριστές δεν είχαν λάβει άδεια για προσγείωση στο Μάλεμε

Νέα στοιχεία έρχονται το φως της δημοσιότητας για την πτώση του μικρού αεροσκάφους στα Χανιά. Οι δύο χειριστές δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι δύο χειριστές του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στην Κρήτη δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση, ούτε έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Τα θύματα ήταν καλοί φίλοι και συχνά πραγματοποιούσαν μαζί πτήσεις. Ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο συγκυβερνήτης 61 χρονών μέλος της ίδιας Αερολέσχης και πατέρας δύο παιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με δεδομένη την πολύ μεγάλη εμπειρία του άτυχου κυβερνήτη, δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης με απότομη κλίση προς τα κάτω, ενώ εξαιτίας της χαμηλής πτήσης είναι πολύ πιθανό, να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο θυμάτων, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ τα συντρίμμια θα μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...