Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος (Photos)

Θρίλερ εκτυλίχθηκε μετά από την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16 βορειοανατολικά της Αλοννήσου το μεσημέρι. Το F-16 Block 52 κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου. 

Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα. 

Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος

Έπειτα από τη λήξη της αγωνίας, εστάλησαν οι ευχές των πολιτικών για ταχεία ανάρρωση και στη συνέχεια ήρθαν στο φως στοιχεία για την ταυτότητα του υποσμηναγού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένουν στα Τρίκαλα.

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

O πιλότος καθώς και οι γονείς του μένουν στη Λάρισα.

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος
Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Απαγορεύτηκε, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν power jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο ...

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Λίγες ώρες ακόμα με καλό καιρό, καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης και έπειτα, το σκηνικό αλλάζει και έρχεται ένας πιο φθινοπωρινός καιρός, ο οποίος, μάλιστα, θα κρατήσει για μέρες...

Κλειστά τα καταστήματα λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς - Ποια λειτουργούν

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη του Πάσχα -λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς- τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο κάποια καταστήματα θα είναι κ...

Φόρτωση άρθρων...