Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Πυρκαγιές: Το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει το Ισραήλ από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί, έπειτα από απόφαση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ και η Αστυνομία του Ισραήλ θα στείλουν δύο Αirtractors  για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών του καύσωνα, των ισχυρών ανέμων και θερμοκρασιών που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους 46 βαθμούς. 

Τα  Αirtractors αναμένεται να απογειωθούν αύριο το πρωί (Πέμπτη) μαζί με τους επαγγελματίες και τον συνοδευτικό εξοπλισμό. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα ξεκινήσουν με την άφιξη των πληρωμάτων στην Ελλάδα το αργότερο έως τις 14:00 μ.μ.. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και αρωγής θα πραγματοποιηθούν μέσα το επόμενο τριήμερο  με εκτιμώμενη ημερομηνία επιστροφής την ερχόμενη Κυριακή. 

Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Η βοήθεια που παρέχεται από το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, πολλών ετών.

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, διαμηνύει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία», αναφέρει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Twitter:

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, ανέφερε: «Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων».

Συνεργάστηκαν στην επιχείρηση βοήθειας: το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, η Αεροπορική Μονάδα της Αστυνομίας του Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Πρεσβεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Ηράκλειο: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλι - Ένας βαριά τραυματίας

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Τσιφούτ Καστέλι του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα αυτοκίνητο «γαζώθηκε» από σφαίρες από καλάσνικοφ, σύμφωνα με...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελ...

Φόρτωση άρθρων...