Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Ελλάδα

Προβλήματα προκάλεσαν στη Ραφήνα οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή. Το πρωί κατά την διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας, μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες.

Πρόκειται για τα πλοία της «Fast Ferries Άνδρος», «Αικατερίνη Π», «Superferry Άνδρος», τα οποία βρίσκονται αυτή την ώρα ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας.

Τα πλοία βρέθηκαν πολύ κοντά το ένα με το άλλο και είναι στο έλεος του αέρα και των κυμάτων.

Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση, ενώ ακόμα ένα πλοίο είχε μείνει στα ανοιχτά καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει και να δέσει.

Οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων μπλέχτηκαν και υπήρξε επακούμβηση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, στις 07:30 ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει το «Fast Ferries Andros» για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Τελικά, το δρομολόγιο ακυρώθηκε. 

Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η καδένα της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του πλοίου «Αικατερίνη Π», το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08:05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.
Καταστράφηκε η προπέλα του ενός πλοίου.

Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους

Οι 1.125 επιβάτες των τριών πλοίων βίωσαν τεράστια ταλαιπωρία. Το «Fast Ferries Άνδρος», με 734 επιβάτες, παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και αναμένονται δύο ρυμουλκά. Το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν ίσως δύο ώρες, ίσως και παραπάνω, γιατί καταστράφηκε τελείως η προπέλα του από την άγκυρα του «Αικατερίνη Π».

Ραφήνα: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους

Την ίδια ώρα, το «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες κατευθύνεται στο Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο και θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μετά από απόφαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώ...

Φόρτωση άρθρων...