Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δολοφονία Αντώνη: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι - Στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο ο υποπλοίαρχος

Ελλάδα

Τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» έφτασαν λίγο μετά τις 9 και μισή στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του υποπλοίαρχου, ο κατηγορούμενος έπαθε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται γι αυτό και δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις θα ζητήσουν προθεσμία - που πιθανόν θα λάβουν για αύριο -διότι προέκυψαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες. 

Οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την αποτρόπαιη δολοφονία είναι συνολικά τέσσερις, ο ύπαρχος του πλοίου που συστηματικά εμφανίζεται σε βίντεο να σπρώχνει, μέχρι που τα κατάφερε, εκτός πλοίου ρίχνοντας τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στο πρωτοφανές έγκλημα, ο υπεύθυνος του καταστρώματος και ο καπετάνιος.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.
Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Τι θα υποστηρίξει ο πλοίαρχος

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου καπετάνιου στους δημοσιογράφους πριν μπει στον ανακριτή, ο πλοίαρχος υπέπεσε σε παράληψη, μετά όμως τον θάνατο του 36χρονου, άρα δεν μπορεί να κατηγορείται για δόλο. 

Παρόλα αυτά έπραξε τα δέοντα και ακολούθησε το πρωτόκολλο ενεργειών μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Φόρτωση άρθρων...