Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ρέντη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης – Η συμπληρωματική δίωξη για τον 18χρονο και η ηθική αυτουργία

Ελλάδα

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Για τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» σχηματίζεται μία δεύτερη δικογραφία με τις δικαστικές αρχές του Πειραιά να εκδίδουν άμεσα εντάλματα σύλληψης σε τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost.

Παράλληλα ο θάνατος του αστυνομικού αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα. Από απόπειρα ανθρωποκτονίας, θα ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για  ανθρωποκτονία και ο νεαρός θα κληθεί εκ νέου στην ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ίδιος ομολογεί ότι πέταξε τη φωτοβολίδα αλλά επιμένει ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς ακριβώς δίπλα του ένας ακόμη νεαρός πέταξε και αυτός ναυτική φωτοβολίδα. Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον συγκεκριμένο άντρα είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν αρχικά κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον είδε να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ρίχνει και εκείνος τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού.

Ο 18χρονος, από την ημέρα που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του, δεν έχει οδηγηθεί ακόμα στις φυλακές Αυλώνα αλλά παραμένει στη ΓΑΔΑ καθώς η ανάκριση και η έρευνα για όλη την υπόθεση και κυρίως  για το ποιοι ήταν οι καθοδηγητές και ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια παραμένουν ανοιχτά.

Ο ηθικός αυτουργός στο θάνατο του αστυνομικού

Η ποινική δίωξη -που είχε ασκηθεί αρχικά στον 18χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα- δεν αφορούσε μόνο σε αυτόν αλλά και σε έναν άνδρα που δεν είχε ταυτοποιηθεί ο οποίος για τις αρχές, φέρει το ρόλο του ηθικού αυτουργού. Η συμπληρωματική δίωξη που αναμένεται να ασκηθεί άμεσα θα αφορά και αυτόν τον άνδρα που θα έρθει αντιμέτωπος με βαριές ποινές.

Οι αρχές στα χέρια τους έχουν στοιχεία για αρκετά άτομα ενώ έχουν κληθεί για καταθέσεις δεκάδες πρόσωπα όχι μόνο την ημέρα της προσαγωγής τους αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Ο 18χρονος στην απολογία του μίλησε για τον άνθρωπο που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα. Δεν μπορούσε -όπως έλεγε- να τον αναγνωρίσει καθώς είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε μούσι. Μάλιστα όπως είπε ενώπιον της ανακρίτριας:

«Μου έδωσε τη φωτοβολίδα πήγα να φύγω, με τράβηξε και μου είπε Που πας ρε μ…. θα σε γ….»

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης μάλιστα αναφέρεται ότι ο άντρας που έδωσε την φωτοβολίδα στον 18χρονο, του είπε:

«Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευε τους μπάτσους».

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση του 16χρονου αδερφού του για το ρόλο κάποιων ατόμων:

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω  μου έδωσε μια φωτοβολίδα.

Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Το τοπίο -βάση καταθέσεων,dna και άλλων στοιχείων- ξεκαθαρίζει μέρα με την ημέρα για τους καθοδηγητές των επεισοδίων εκείνης της μοιραίας βραδιάς που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά για συγκεκριμένα άτομα που είχαν ρόλο εκείνο το βράδυ.

Η έρευνα έχει εστιάσει κυρίως σε 2 πρόσωπα που έχουν παρελθόν στην οπαδική βία αλλά και σε άλλες ποινικές υποθέσεις. Η υπόθεση στο Ρέντη δεν θα μείνει στον ένα κατηγορούμενο αλλά θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης και άλλα άτομα για τα όσα φέρονται να έκαναν το βράδυ που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Φόρτωση άρθρων...