Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ρέθυμνο: Μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι Κοτσυφού - Έκλεισε ο δρόμος προς τα νότια του νομού (Photos)

Μεγάλη κατολίσθηση πρανούς έγινε μέσα στο φαράγγι Κοτσυφού, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. 

Από την κατολίσθηση, μεγάλα τμήματα βράχων και λίθων, τα οποία συμπαρέσυραν τα συρματοπλέγματα ανακοπής αντικειμένων από πτώση, έπεσαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν και να μπουν στο παρακείμενο ρέμα.

Από την πτώση η οποία σημειώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι ή οχήματα. Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι άμεσα ενήργησαν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Αστυνομία ώστε να υπάρξει κλείσιμο της οδού.

Ρέθυμνο: Μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι Κοτσυφού

Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γεωργίου Τσαπάκου, του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, παραγόντων της περιφέρειας και κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων μαζί με τον μελετητή και τον αναδόχο του έργου της τοποθέτησης βραχοπλεγμάτων, διενήργησαν από κοινού αυτοψία για εκτίμηση της βλάβης και έγιναν προτάσεις για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της οδού.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και διερεύνηση των αιτίων για τη νέα μεγάλη κατολίσθηση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα απαιτούμενα έργα. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Σαρρής, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν το φαράγγι του Κουρταλιώτη για την μετάβασή τους στον νότο.

Ρέθυμνο: Μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι Κοτσυφού

Οι διαδρομή των αποκολλήσεων και κατολισθήσεων, ξεπερνάει τα 25 μέτρα γεγονός που αναδεικνύει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν και θα είναι σύμφωνες με τα όσα προβλέπουν οι οδηγίες που αφορούν τις περιοχές Natura δεδομένου ότι το Φαράγγι Κοτσυφού ανήκει στις περιοχές αυτές.

Ρέθυμνο: Μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι Κοτσυφού

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...