Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Πώς οι ζωγραφιές 9χρονης κίνησαν υποψίες για σεξουαλική κακοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τυχόν διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων εις βάρος ενός 9χρονου κοριτσιού.

Στο σχολείο που φοιτούσε το κορίτσι ζωγράφισε απεικονίσεις που «πυροδότησαν» υποψίες.

Σύμφωνα με τη dimοkratiki.gr, πρόκειται για ένα κορίτσι που φοιτά στην Γ’ τάξη του δημοτικού που προκάλεσε εντύπωση στο σχολικό της περιβάλλον για το γεγονός ότι σχεδίασε ζωγραφιές που απεικόνιζαν τον εαυτό της στο κρεβάτι πάνω στον πατριό της. Πολλές ζωγραφιές της ήταν τρομακτικές και εστίαζαν στα γεννητικά όργανα.

Συγκεκριμένα υπήρχαν ζωγραφιές με στάσεις που παρέπεμπαν σε σεξουαλική πράξη, ζωγραφιές γεννητικών οργάνων και χέρια να αγγίζουν συνεχώς.
Αρμοδίως από ψυχολόγο πιθανολογήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να υπήρξε έκθεση του παιδιού σε απαγορευμένο υλικό (πορνογραφικό).

Ένα από τα τετράδια της ανήλικης είχε μπερδευτεί και βρέθηκε στην τσάντα ενός άλλου παιδιού και η μητέρα εκείνου του παιδιού που το είδε ανησύχησε όταν είδε τις ζωγραφιές. Ακολούθησε ενημέρωση της υποδιευθύντριας του σχολείου και ανάθεση σε ψυχολόγο του έργου της ψυχολογικής της αξιολόγησης.

Προέκυψε μεταξύ άλλων ότι έβλεπε βίντεο στο TikTok με τον πατριό της. Από την κατάθεση που έδωσε το παιδί δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό.

Στις αρχές Απριλίου 2023 κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα τον γονέων της και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιεί ο πατριός της.

Τι υποστηρίζει ο πατριός και η μητέρα της 9χρονης

Οι γονείς (πατριός και μητέρα) της ανήλικης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 29 ετών ελέγχονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Την Πέμπτη κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις και αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα πιθανολογούνται εις βάρος τους.
Επικαλέστηκαν δύο εκθέσεις ψυχοθεραπευτών που διενήργησαν πραγματογνωμοσύνες στο παιδί και τόνισαν ότι δεν έχει άγχος ή φόβο και ότι δεν υπήρξε ένδειξη για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος εις βάρος της. Επικαλέστηκαν εξάλλου και ζωγραφιές του παιδιού ενώπιον ψυχολόγου που ζωγράφισε τους γονείς της και το αδελφάκι της με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα, ενώ εκφράστηκε με αγάπη και στοργή για τη μητέρα, τον πατριό και το αδερφάκι της.

Επεσήμαναν εξάλλου ότι από έλεγχο μαιευτήρα στο παιδί δεν προέκυψε κανένα απολύτως εύρημα όπως και από ανάλογο έλεγχο γαστρεντερολόγου και ιατροδικαστή.

Οι γονείς έκαναν αναφορά και σε κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου στο οποίο φοιτά το παιδί, που τόνισε ότι δεν είχε εικόνα ή υπόνοια για σεξουαλική παρενόχληση, μόνο για σχετική παραμέλησή της από την οικογένεια όσον αφορά στα μαθήματά της.

Τόνισαν ότι το μορφοπνευματικό επίπεδό τους δεν είναι το βέλτιστο δεδομένου ότι και οι δύο είναι αλλοδαποί, μεροκαματιάρηδες και μόνο ο ένας μιλά καλά τα ελληνικά και δεν υπάρχει συγγενικό υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος Αριστείδης Τσάτσος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Φόρτωση άρθρων...