Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η δίκη με μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη

Στην αντεπίθεση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης χαρακτήρισε το Μάνο Δασκαλάκη εντελώς αναξιόπιστο μάρτυρα επισημαίνοντας πως ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες που εξεταζόταν, έλεγε διαφορετικά πράγματα.

«Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλακη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωση του αυτή είναι ψευδής. Στο 16-9 υπόμνημα του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωση του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββογλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Ταυτόχρονα, ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε αναφορά στα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για το κίνητρο της κατηγορούμενης τονίζοντας πως «για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου απέδωσε κίνητρο στην κατηγορούμενη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεων του που δεν έχει καμία σχέση με όσα είπε στο δικαστήριο, ούτε στις ανακρίτριες, ούτε και στην αίτηση διαζυγίου του. Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε, είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει.»

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας σχολίασε πως δεν μπορεί να σταθεί το κίνητρο ότι ήθελε να «ξεφορτωθεί» το παιδί λόγω της τετραπληγίας του δεν μπορεί να σταθεί, αφού ήταν όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης άψογη μάνα και συνεχώς πάνω από τα παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το δικαστήριο εντός της ημέρας θα κρίνει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...