Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σάμος: Έγκυος, βρέφος και πέντε παιδιά μεταξύ των μεταναστών που απεγκλωβίστηκαν από βραχώδη περιοχή

Ένα βρέφος και πέντε παιδιά είναι μεταξύ των 17 μεταναστών, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν το πρωί από βραχώδες σημείο κοντά στο ακρωτήριο Πράσο, στη Σάμο. 

Ακόμα, ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι έγκυος.

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στο σημείο με μηχανοκίνητη λέμβο. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τους απεγκλώβισαν και τους οδήγησαν σε ελεγχόμενη δομή της Σάμου.

Δύο από τους μετανάστες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή και συνελήφθησαν από στελέχη της αστυνομίας. Επίσης, μεταξύ των μεταναστών συνελήφθη και ένας 41χρονος Τούρκος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο χειριστής του σκάφους και ο διακινητής των μεταναστών.

Αναφερόμενος στη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο».

«Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους», κατέληξε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες
Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Φόρτωση άρθρων...