Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες – Σύλληψη Τούρκου διακινητή

Ναυάγιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες έγινε στη Σάμο. Το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη μεταφορά 25 μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου εντόπισε, το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, μηχανοκίνητη ταχύπλοη λέμβο που είχε προσαράξει στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ», βορειοανατολικά της Σάμου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 25 μετανάστες στο Βαθύ, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 3386/05, ενώ στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν, το μεσημέρι της ίδιας μέρας κοντά στην περιοχή όπου είχε βρεθεί η λέμβος, έναν 50χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος είναι Τούρκος και φέρεται να είχε μεταφέρει με την ταχύπλοη λέμβο τα είκοσι πέντε άτομα από τα έναντι τουρκικά παράλια και συνελήφθη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 4251/14, άρθρο 30.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ταχύπλοη λέμβος και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες

 

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...