Τετάρτη
24 Δεκεμβρίου 2025

Σαρώνει το κύμα ψύχους τη Βόρεια Ελλάδα: Βροχές, χιόνια και παγετός

Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο σήμερα. Πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν ήδη ντυθεί στα «λευκά», θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και στα νότια της χώρας.

Χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Με χιόνι ξύπνησαν οι κάτοικοι στα ορεινά της Θεσσαλονίκης ενώ από τις 3 τα ξημερώματα είναι κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου. Λόγω της χιονόπτωσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο και Εξοχή.

Κλειστά λόγω του χιονιού θα μείνουν τα σχολεία και στις περιοχές του Λαχανά, του Βερτίστου και του Σοχού στο δήμο Λαγκαδά καθώς και σε όλο το δήμο Χαλκηδόνας.

Στην Εγνατία οδό, η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς των Γρεβενών και της Κοζάνης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης καθώς από το πρωί χιονίζει σε όλες αυτές τις περιοχές.

Στα «λευκά» Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

Όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος e-ptolemeos.gr, η Πτολεμαίδα έχει ντυθεί στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα πυκνή.

Στα λευκά έχει ντυθεί και ο νομός Κοζάνης σύμφωνα με το Kozanimedia.gr που ανάρτησε και σχετικά βίντεο μέσα από την πόλη.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν και η χιονόπτωση στον Έβρο όπου αργά το απόγευμα της Κυριακής και ύστερα από παρέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονταν από το απόγευμα της Κυριακής στα ορεινά της Ηπείρου και κυρίως στις περιοχές Ζαγορίου, Κόνιτσας και Μετσόβου.

Στον κλοιό της κακοκαιρίας και η Κεντρική Ελλάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Κεντρική Ελλάδα. Στα πεδινά βρέχει ακατάπαυστα από τα μεσάνυχτα ενώ από υψόμετρο 200 μέτρων και πάνω χιονίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, από τις 4 τα ξημερώματα.

Έντονες χιονοπτώσεις έχουμε στην περιοχή του Δομοκού με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες στον δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ από τις 5.30 το πρωί η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά τη Λαμία και απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ υποχρεώνει τα ΙΧ να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μια πραγματική μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ στα πεδινά της Λαμίας βρέχει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση γεγονός το οποίο προβληματίζει τους αρμόδιους, ιδιαίτερα για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ώρες στον Σπερχειό ποταμό. Σε αρκετά σημεία είναι σε οριακή κατάσταση για να ξεφύγει από τα αναχώματα και να πλημμυρίσει τον κάμπο.

Στα «λευκά» ξύπνησε το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, καθώς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον σχεδόν τον νομό Ευρυτανίας. Η έντονη βροχόπτωση, από τα μεσάνυχτα και μετά, μετατράπηκε σε χιονόπτωση και οι κάτοικοι της ευρυτανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν με χιόνι και μέσα στην πόλη.

Ο δήμος Καρπενησίου, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι τα σχολεία και των δύο βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολειά λόγω κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον δήμο Δομοκού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βροχερό το σκηνικό τα Χριστούγεννα – Πού αναμένονται καταιγίδες και πού χιόνια

Οι βροχές, οι καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι αλλά οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρ...

Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα

Έφυγε από τη ζωή η Σύλβα-Καίτη Ακρίτα, μητέρα της Έλενας Ακρίτα, σε ηλικία 97 ετών. Η Σύλβα Ακρίτα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1928 στη Θεσσαλονίκη από Μικρασιάτες γονείς. Ο πατέρας ...

Φόρτωση άρθρων...