Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Σε «δολιοφθορά» αποδίδει η Ρωσία την έκρηξη στην Κριμαία (Video)

Πλανήτης

Νέο μπαράζ εκρήξεων έγινε το πρωί της Τρίτης σε στρατιωτική βάση των Ρώσων στην Κριμαία, το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες.

Η γη τρέμει και σύννεφα καπνού υψώνονται πάνω από τη βόρεια Κριμαία καθώς εντείνονται οι επιθέσεις στη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Η Μόσχα απέδωσε σε δολιοφθορά την έκρηξη στη βάση κοντά στο χωριό Μάισκοε, χωρίς να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο «χτύπησαν» οι δράστες. Σχεδόν ταυτόχρονα έκρηξη έγινε και σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Τζανκόι.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη, ωστόσο Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε στους New York Times ότι είναι έργο επίλεκτης ομάδας σαμποτέρ που δρα πίσω από τις γραμμές των Ρώσων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο κυβερνήτη της Κριμαίας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν τη χερσόνησο με τη Ρωσία.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν και σε αεροπορική βάση κοντά στην Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας.

Το σημερινό σαμποτάζ έγιναν μια εβδομάδα μετά τις εκρήξεις σε άλλο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία.

Η Μόσχα απέδωσε επίσης σε ουκρανικό σαμποτάζ και τα προβλήματα στην τροφοδοσία του πυρηνικού σταθμού στην πόλη Κουρσκ στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Στο στόχαστρο η Ζαπορίζια

Την ίδια ώρα, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς που γίνονται σχεδόν καθημερινά γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

«Κάτω από την κάλυψη του σταθμού, οι κατακτητές βομβαρδίζουν τις γύρω πόλεις», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Οι υποσχέσεις της Δύσης να ενισχύσουν την ασφάλεια στην Ευρώπη είναι υποκριτικές. Στην πραγματικότητα κάνουν το ακριβώς αντίθετο».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, χαρακτήρισε ως παράλογους τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά και τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη ...

Φόρτωση άρθρων...