Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Σε ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της ακρίβειας επενδύει η Κυβέρνηση

Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες η Κυβέρνηση ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την εσωτερική αγορά και πλήττει το εισόδημα των πολιτών. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν ήδη λάβει τις τελικές αποφάσεις για την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των ευπαθών ομάδων, η οποία τοποθετείται χρονικά εντός της επόμενης εβδομάδας. 

Η δέσμη μέτρων, όπως τονίζουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής μέσα στο οποίο κινείται η Νέα Δημοκρατία όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο και εντός των περιθωρίων που δίνει η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. 

Σε καμία περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να περάσει το μήνυμα πως υπάρχει ένα λεφτόδεντρο που παρέχει αφειδώς τη δυνατότητα για παροχές. Οι διαρκείς μεταβολές στα οικονομικά δεδομένα λόγω των αναταράξεων που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά απαραίτητη μια λελογισμένη διαχείριση και μια συνετή αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. 

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ακράδαντα πως οι λύσεις σε θέματα που αγγίζουν ολόκληρη την Ένωση χρειάζεται να δίνονται κεντρικά από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αγαστή συνεργασία και την συναίνεση όλων των κρατών-μελών. 

Ο ίδιος έδωσε ένα πρώτο στίγμα μέσα από την επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν για το πως μπορεί η Ευρώπη να διαχειριστεί συνολικά τη μεγάλη πρόκληση της ενεργειακής κρίσης. 

Ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν στην τακτική Σύνοδο Κορυφής προς τα τέλη του Μάρτη, οπότε θα υπάρχει και μια πιο καθαρή εικόνα τόσο για το εύρος των επιπτώσεων της γεωπολιτικής και οικονομικής κρίσης, όσο και για το που χρειάζεται να κατευθυνθούν οι σχετικές παρεμβάσεις με σαφές αποτύπωμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει την έκδοση ευρωομολόγου για την ενέργεια και την άμυνα, κίνηση που αν λάβει σάρκα και οστά, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω πολιτική ενοποίηση, αλλά και μια δικαίωση για την ελληνική πλευρά που εδώ και μήνες έχει προτείνει ανάλογες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινών προκλήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολίασε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» χαρακτηρίζοντας...

Στέφανος - Τάιλερ θα ενωθούν «εις σάρκα μίαν» στις 28 Αυγούστου στην Κρήτη – Τέσσερις ημέρες θα καεί το πελεκούδι

Μετά τον γάμο τους στις ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ ΜακΜπέθ θα παντρευτούν και στην Ελλάδα, έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους τω...

Φόρτωση άρθρων...