Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία οι 13 τραυματίες από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι πέντε τραυματίες, ενώ οι δύο εξ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργεία. Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία στη Λιβύη με πέντε Έλληνες νεκρούς μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο.

Το λεωφορείο μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής με ανθρωπιστική βοήθεια, τα 16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν με C130 στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οι τραυματίες μεταξύ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Οι σοροί των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη επαναπατρίστηκαν το πρωί, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στην Ελευσίνα όλοι οι τραυματίες. 

Οι τραυματίες είναι 13 και έχουν ήδη μεταφερθεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Από αυτούς οι πέντε είναι πιο σοβαρά, ενώ οι δύο εξ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργεία.

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση. Όλοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί και να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας τους. Θα διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφθεί από κοντά τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...