Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές για πιθανές επιθέσεις - Φοβούνται «χτύπημα» ισλαμιστών

Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες, με τη χερσαία εισβολή στη Γάζα να φαντάζει αναπόφευκτη καθώς έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως από τον ισραηλινό στρατό και με την άλλη πλευρά της Χαμάς αλλά και των συμμάχων της να καλούν σε ξεσηκωμό τους φανατικούς ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο, όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με τη Γαλλία και το Βέλγιο να βιώνουν ήδη αιματηρές επιθέσεις από τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους».

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές έτσι ώστε να ακολουθηθεί μια κοινή πολιτική ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Στην Ελλάδα, στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν μπει οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι βρίσκονται στην πατρίδα μας αναζητώντας άσυλο. Όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε αυτές τις συνθήκες και με το φάσμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πια να έχει δυστυχώς αναβιώσει στην Ευρώπη, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί.

Η Ελληνική Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σε 24ωρη βάση ελέγχουν και αποτρέπουν περιπτώσεις που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, σχέδιο προστασίας 150 σημείων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική για αποφυγή επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον».

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται η Βουλή, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Γι' αυτό και στα έγγραφα που εκδόθηκαν το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση τουλάχιστον 15 στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων - εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου φοιτούν υπήκοοι από το συγκεκριμένο χώρο».

Μαρινάκης: Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα

Ότι η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο επίθεσης από μοναχικούς λύκους, μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ και την αναταραχή που επικρατεί στη Μέση Ανατολική, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω ή να γνωρίζω τα επιχειρησιακά σχέδια των Αρχών ή των άλλων υπηρεσιών. Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να υπάρχει μέγιστη δυνατή ασφάλεια, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι Αρχές και προφανώς υπάρχουν τα κατάλληλα σχέδια. Είναι αποκρουστικό οποιοσδήποτε να πανηγυρίζει για τέτοιες φρικαλεότητες. Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές. Υπάρχει ο έλεγχος και η φύλαξη των δομών και πλήρης επαγρύπνηση» ανέφερε.

Για τους παράνομους μετανάστες που αποδείχθηκαν τρομοκράτες και τους είχε δοθεί άσυλο, ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε πως, «αν γίνει κάτι προφανώς αναθεωρείται το καθεστώς ασύλου. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Είναι πολύπλοκή διαδικασία, η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις, έχει καταφέρει να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό στις χώρες προέλευσης με βάση τη νόμιμη διαδικασία. Έχει τροποποιήσει την λειτουργία των δομών, υπάρχουν και οι κλειστές δομές για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι τακτοποιημένοι. Έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά και σέβεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Οι δήθεν ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι είχαν δομές ντροπής, στοίβαζαν ανθρώπους, είχαν μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Ιούλιος Γαλάτεια, Γαλατία Φαεινός, Φαεινή

Φόρτωση άρθρων...