Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης

Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Αταλάντη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

news

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη (8/6) λίγα λεπτά μετά τις 15:30 το μεσημέρι με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ο οποίος έγινε αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Αττικής, έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί μικρού μεγέθους που δεν ξεπέρασαν τα 2,8 Ρίχτερ, ενώ τα ξημερώματα στο ίδιο σημείο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο σεισμός ήταν, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ένα νέο ρήγμα που βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα που δεν είχε καταγραφεί κάποιος σεισμός από το 1900 μέχρι και χθες. «Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ δεν προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης και δεν έχει άμεση σχέση με αυτό. Η περιοχή έχει μια ήπια έως χαμηλή σεισμικότητα και ο σεισμός που έγινε είχε ένα μηχανισμό γένεσης εντελώς διαφορετικό από του ρήγματος της Αταλάντης», ανέφερε ο σεισμολόγος κ. Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξυλόκαστρο: «Άνοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου - Πατρών - Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Θεμέλια σπιτιών, παραλιακοί δρόμοι αλλά και πεζοδρόμια έχουν υποστεί σοβαρή διάβρωση. Υποδομές και περιουσίες κατά μήκος του Κορινθιακού Κόλπου καταστρέφονται από τη διάβρωση. ...

Φόρτωση άρθρων...